Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap

Utbildningsperiod

20 aug 2018–Dec/jan 2019/2020

Yh-poäng

350

Ansökningsperiod

20 mars 2018–6 maj 2018

Studietakt

Heltid, 70 veckor

Studieort

Järna, Södertälje

Anordnas av

Skillebyholm

Är du intresserad av arbete som trädgårdsmästare? Vill du kombinera trädgårdsmästeri med kunskaper i ekologi och entreprenörskap? Då är det här en Yh-utbildning för dig. Arbetsmarknaden för trädgårdsmästare är god då det råder brist på kompetens inom området. 

Det råder i dag brist på kompetens inom området. Den traditionella hantverkskunskapen hos trädgårdsmästaren kompletteras här med ekologi och entreprenörskap – något som gör utbildningen unik. Våra trädgårdsmästare får en spetskompetens som är starkt efterfrågad på arbetsmarknaden.

Utbildningen är förlagd till natursköna Skillebyholm utanför Järna. I direkt anslutning till undervisningssalarna ligger gårdens park och odlingar, med bl.a. grönsaksodlingar på friland och i växthus, örtagård, blomsterodlingar, plantförsäljning och gårdsbutik.

Cirka en fjärdedel av utbildningen utgörs av Lärande i arbete (LIA) där de teoretiska kunskaperna förankras praktiskt i en verklig miljö på framgångsrika trädgårds- och växtföretag. I Södertälje och på Skillebyholm finns det möjlighet till att hyra en studentbostad. Efter avslutad utbildning med godkända betyg får du en yrkeshögskoleexamen.

Kontakt

Björn Eriksson
Björn Eriksson

Studie- och yrkesvägledare
Tel: 08-523 038 46
E-post

Foto saknas
Daniel Björklund Jonsson

Utbildningsledare Trädgårdsmästare
Tel: 070-293 04 12
E-post

Facebook Twitter Linkedin

Sidan uppdaterad: 23 augusti, 2018