Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap

Utbildningsperiod

19 augusti 2019–februari 2021

Yh-poäng

350

Ansökningsperiod

20 mars 2019–19 maj 2019 (förlängd ansökningstid)

Studietakt

Heltid, 70 veckor

Studieort

Järna, Södertälje

Anordnas av

Skillebyholm

Hösten 2019 erbjuder Yrkeshögskolan i Södertälje/Campus Telge tillsammans med Biodynamiskt utbildningscenter i Skillebyholm, Järna, utbildningen "Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap".

Är du intresserad av arbete som Trädgårdsmästare? Vill du kombinera kvalificerat trädgårdsarbete med kunskaper i ekologi och entreprenörskap?

Då är denna Yh-utbildningen något för dig! Arbetsmarknaden för trädgårdsmästare är god då det råder brist på kompetens inom området.

Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap är en unik trädgårdsmästarutbildning, där vi kompletterar den traditionella hantverkskunskapen hos trädgårdsmästaren med ekologi och entreprenörskap. Detta ger våra trädgårdsmästare en spetskompetens som är hett efterfrågad på arbetsmarknaden, bland annat till följd av starkt ökad konsumtion av ekologiska produkter och tjänster.

Utbildningen är förlagd på natursköna Skillebyholm, Järna. I direkt anslutning till undervisningssalarna ligger gårdens park och odlingar, med bland annat grönsaksodlingar på friland och i växthus, örtagård, blomsterodlingar, plantförsäljning och gårdsbutik. I denna miljö kombineras teori och praktik på ett naturligt sätt och ger studenterna förutsättningar att lyckas i sin framtida yrkesroll. På skolans område finns också studentrum som de studerande kan hyra.

Cirka en fjärdedel av utbildningen utgörs av Lärande i arbete (LIA) då de teoretiska kunskaperna förankras praktiskt i en verklig miljö på framgångsrika trädgårds och växtföretag. LIA kan göras på företag över hela Sverige, även företag utomlands, men företaget och schemat måste godkännas av ansvariga för utbildningen.

När du är klar med din utbildning har du bl.a. goda kunskaper i själva hantverket, om växtmaterial (frukt, grönsaker, prydnadsväxter etc.) samt i planering och organisering av trädgårdar och trädgårdsarbete. Du har också goda kunskaper om odling med hög kvalitet och med samtidig omsorg för människa och miljö. Du kommer att få kunskaper om utveckling av ekologiskt hållbara varor och tjänster samt hur idéer kan utvecklas till ett bärkraftigt och långsiktigt företagande.

Kontakt

Porträtt Björn Eriksson
Björn Eriksson

Studie- och yrkesvägledare
Tel: 08-523 038 46
E-post

Foto saknas
Daniel Björklund Jonsson

Utbildningsledare Trädgårdsmästare
Tel: 070-293 04 12
E-post

Facebook Twitter Linkedin

Sidan uppdaterad: 6 maj, 2019