Tentamen

Tentamen – illustration

Här är lite information för dig som vill tentera på Campus Telge.
Och du – glöm inte att ta med giltig legitimation till tentamenstillfället!

Allmänna ordningsregler för tentamina vid Campus Telge

 • Studenterna ska invänta tentamensvakter utanför tentamenssal före tentamen.
 • Under pågående tentamen är det endast tillåtet att lämna tentamenssalen för toalettbesök och då ska studenten skriva namn och tid på den toalettlista som tentamensvakten har tillgänglig, när studenten återvänder så noteras tiden på listan.
 • För student som av någon annan anledning lämnar tentamenssalen kommer en avvikelserapport att upprättas och skickas med till högskolan.

Programstudenter på Campus Telge

 • Distansstudenter som läser någon av de program eller kurser som ges på Campus Telge får information om tentamen från respektive högskola.

Programstudenter vid Högskolan i Gävle

 • Studenter vid Högskolan i Gävle anmäler sig via campustelge@sodertalje.se senast 10 arbetsdagar före tentamensdatumet, annars ges inte tillåtelse att skriva tentamen vid det aktuella tillfället.
 • Anmälan om att skriva tentamen skall innehålla namn, personnummer, datum och tidpunkt för tentamen samt kurskod/tentamenskod.

Du som vill tentera men inte läser via Campus Telge

 • Campus Telge erbjuder tentamensmöjligheter för dig, även om du inte är inskriven som student på Campus Telge. Obs: Du behöver studera på en högskola eller universitet och antingen vara skriven (folkbokförd) eller arbeta i Södertälje för att få skriva tentamen på Campus Telge.
 • Tentamensavgiften är 500 kronor.
 • Om du inte bor eller jobbar i Södertälje kan du försöka kontakta Xenter lärcentrum i Tumba för att fråga om du får skriva tentamen där.
 • Din högskola/universitetet måste också godkänna att du får tentera på Campus Telge.

Gör så här

 1. Kontakta ansvarig lärare och kontrollera att det är okej att skriva tentan på Campus Telge.
 2. Ladda ner filen Blankett för personuppgifter distansstudenter
 3. Fyll i blanketten och maila till: campustelge@sodertalje.se
 4. Vi återkommer med svar om du kan tentera på Campus Telge. Tänk på att du inte kan meddela din skola att du ska skriva hos oss innan du fått svar från oss att detta är ok.
 5. Har du fler frågor är du välkommen att ringa oss på 08-523 037 06 (mellan kl.09-11.00)

Tänk på att

 • Du måste kontakta oss senast 10 vardagar innan tentamenstillfället. Tentamensavgiften är 500 kronor.
 • Du måste kontakta din skola och anmäla dig dit, du måste även meddela din skola att dom ska skicka tentan till oss senast tre dagar innan skrivning.
 • Tänk på att avanmäla dig i god tid om du har förhinder och inte kan komma. Om du inte avanmält dig innan tentamenstillfället så blir du tvungen att betala dagen innan tentamen vid nästa tentamenstillfälle.

 

 

För mer information

Natalie Avezzano

Utbildningsadministratör - Tentamensansvarig
Tel: 08-523 047 34
E-post

Facebook Twitter Linkedin

Sidan uppdaterad: 22 augusti, 2019

Mer läsning

Praktisk information

Reception Vår reception hittar du på plan 5. Du når receptionen på : campustelge@sodertalje.se, önskar du kontakt med specifik person hittar du all information under fliken...

Tentamen

Här är lite information för dig som vill tentera på Campus Telge. Och du – glöm inte att ta med giltig legitimation till tentamenstillfället! Allmänna ordningsregler för...

Söker du studentlägenhet?

Hos Telge Bostäder har du chans till studentlägenhet med två hyresfria sommarmånader. En fördel med våra studentlägenheter är att de har en separat kö, så du kan behålla dina...