Säkerhetsingenjör

Utbildningsperiod

HT 2023–VT 2025

Yh-poäng

350

Ansökningsperiod

2023-01-16–2023-05-01

Studietakt

Heltid

Studieort

Södertälje, Campus Telge

Hösten 2023 startar en ny omgång av programmet Säkerhetsingenjör på Campus Telge. En snabb väg till en ny karriär i den mycket spännande säkerhetsbranschen.

Ansökan är öppen – Ansök här!

 

Tillsammans har flera företag inom säkerhetsbranschen genom ett gemensamt initiativ gett oss möjligheten att erbjuda denna utbildning till Säkerhetsingenjör.

Utbildningsprogrammet startar med en introduktionsperiod som är inriktad på att du ska börja din resa mot en ny yrkesroll. Jobb och karriär är sedan något som är i fokus under hela din tid hos oss. Du får en teknisk grundutbildning inom el- och larmteknik som du sedan bygger på med kurser inom olika ämnen som kriminologi, projektering och IT-säkerhet.

Lyssna! Inslag på P4 Södertälje om utbildningen:

Du får kunskap om säkerhetsteknik ur ett helhetsperspektiv och kringliggande faktorer som påverkar förutsättningar och funktionalitet. Du får lära dig om avancerade funktioner hos lås, larm, säkerhetssystem, styrsystem och övervakningssystem.

I utbildningen får du även utveckla dig inom kommunikation, kundbemötande och försäljning så att du kan presentera nya produkter och varor. Du får även färdigheter att självständigt analysera och lösa problem och att samordna och leda andra i detta arbete. Möte med dator

Delar av utbildningen är förlagd ute i arbetslivet genom kurserna Lärande i Arbete. Här får du praktisk erfarenhet av branschen och din framtida yrkesroll.

En bredare utbildning som leder till rätt kompetens för framtidens utmaningar

En ledningsgrupp bestående av engagerade branschrepresentanter har gemensamt tagit fram utbildningens innehåll för att motsvara deras önskemål om vad de ser som nyckelkompetenser i yrkesrollen. De ansvarar också för att utveckla, uppdatera och kvalitetssäkra detta innehåll för att ge dig en unik utbildning som ger mycket eftertraktade kompetenser i branschen.

Utbildning som leder till jobb

Genom vår utbildning har 80% av de studerande som fullgjort utbildningen fått ett jobb i säkerhetsbranschen redan innan examen. Våra studerande jobbar nu som bland annat:

  • Säkerhetsingenjörer
  • Säkerhetskoordinatorer
  • Säkerhetsprojektörer
  • Kvalificerade säkerhetstekniker
  • Säkerhetsanalytiker

Hur ser studierna ut?

Utbildningen består till stora delar av föreläsningar, laborationer och lektioner på plats med våra mycket duktiga lärare och experter inom respektive område. Via vår lärplattform studerar du sedan på egen hand eller arbetar tillsammans med andra studerande i mindre grupper för att lösa större eller mindre uppgifter.

 

Nedanstående företag står bakom och stöttar utbildningen:

      

   

            

I samarbete med

Axlås Solidlås
BIAB Larm
Stanley Security
Certego
Säkerhetsbranschen
Bravida
Projektengagemang

Kontakt

Porträtt Oscar Tylstedt
Oscar Tylstedt

Utbildningsledare Säkerhetsingenjör, Kyl- och värmepumsptekniker
Tel: 08-523 062 62
E-post

Yolia Maleel

Utbildningsadministratör , Antagning
Tel: 08-523 048 68
E-post

Facebook Twitter Linkedin

Sidan uppdaterad: 2 februari, 2023