Säkerhetsingenjör

Utbildningsperiod

September 2020–December 2021

Yh-poäng

300

Ansökningsperiod

16 januari 2020–11 september 2020

Studietakt

Heltid

Studieort

Södertälje, Campus Telge

Hösten 2020 startar den helt nya utbildningen Säkerhetsingenjör på Campus Telge. Denna utbildning är till för dig som vill jobba med att planera och installera avancerade säkerhetslösningar och även presentera och sälja in dessa lösningar i en ledande roll.

OBS! Det går nu att söka till restplatser. Klicka på ansökan för att läsa mer!

Tillsammans har flera företag inom säkerhetsbranschen genom ett gemensamt initiativ gett oss möjligheten att erbjuda denna utbildning till Säkerhetsingenjör. Utbildningen förmedlar specialiserade kunskaper om aktuell säkerhetsteknik samt de lagar och normer som reglerar branschen. Du får kunskap om den nya digitala säkerhetstekniken och lär dig integrera den i andra system. Det handlar om att ta fram komplexa tekniska säkerhetslösningar och integrera olika system oavsett om de är mekaniska eller digitala.

Lyssna! Inslag på P4 Södertälje om utbildningen:

Du får kunskap om säkerhetsteknik ur ett helhetsperspektiv och kringliggande faktorer som påverkar förutsättningar och funktionalitet. Du får lära dig om avancerade funktioner hos lås, larm, säkerhetssystem, styrsystem och övervakningssystem. Efter utbildningen kommer du ha kompetens att kunna genomföra en certifiering till “Behörig ingenjör – CCTV” och “Behörig ingenjör – inbrottslarm”.

I utbildningen får du även utveckla dig inom kommunikation, kundbemötande och försäljning så att du kan presentera nya produkter och varor och hitta den bästa lösningen för kunden. Du får även färdigheter att självständigt analysera och lösa problem och att samordna och leda andra i detta arbete.

Delar av utbildningen är förlagd ute i arbetslivet genom kurserna Lärande i Arbete. Här får du praktisk erfarenhet av branschen och din framtida yrkesroll.

En ledningsgrupp bestående av engagerade branschrepresentanter har gemensamt tagit fram utbildningens innehåll för att motsvara deras önskemål om vad de ser som nyckelkompetenser i yrkesrollen. De ansvarar också för att utveckla, uppdatera och kvalitetssäkra detta innehåll för att ge dig en unik utbildning som ger mycket eftertraktade kompetenser i branschen. Nedanstående företag står bakom och stöttar utbildningen.

      

   

            

I samarbete med

Axlås Solidlås
BIAB Larm
Stanley Security
Certego
Säkerhetsbranschen
Bravida
Projektengagemang

Kontakt

Porträtt Oscar Tylstedt
Oscar Tylstedt

Utbildningsledare Säkerhetsingenjör. IKT-pedagog
Tel: 08-523 062 62
E-post

Facebook Twitter Linkedin

Sidan uppdaterad: 9 september, 2020