Säkerhetsingenjör

Utbildningsperiod

September 2020–December 2021

Yh-poäng

300

Ansökningsperiod

16 januari 2020–15 april 2020

Studietakt

Heltid

Studieort

Södertälje, Campus Telge

Hösten 2020 startar den helt nya utbildningen Säkerhetsingenjör på Campus Telge. Denna utbildning är till för dig som vill jobba med att ta fram avancerade säkerhetslösningar med ny teknik, presentera dessa lösningar, samt integrera dem i befintliga system.

Utbildningen förmedlar specialiserade kunskaper om aktuell säkerhetsteknik samt de lagar och normer som reglerar branschen. Du får kunskap om den nya digitala säkerhetstekniken och lär dig integrera den i andra system. Det handlar om att ta fram komplexa tekniska säkerhetslösningar och integrera olika system oavsett om de är mekaniska eller digitala.

Du får kunskap om säkerhetsteknik ur ett helhetsperspektiv och kringliggande faktorer som påverkar förutsättningar och funktioner. Du får lära dig om avancerade funktioner hos lås, larm, säkerhetssystem, styrsystem och övervakningssystem. Efter utbildningen kommer du ha kompetens att kunna genomföra en certifiering till “Behörig ingenjör – CCTV” och “Behörig ingenjör – inbrottslarm”.

I utbildningen får du även utveckla dig inom kommunikation, kundbemötande och försäljning så att du kan presentera nya produkter och varor och hitta den bästa lösningen för kunden. Du får även färdigheter att självständigt analysera och lösa problem och att samordna och leda andra i detta arbete.

Delar av utbildningen är förlagd ute i arbetslivet genom kurserna Lärande i Arbete. Här får du praktisk erfarenhet av branschen och din framtida yrkesroll.

Kontakt

Porträtt Björn Eriksson
Björn Eriksson

Studie- och yrkesvägledare
Tel: 08-523 038 46
E-post

Porträtt Cathrine Haglund
Cathrine Haglund

Enhetschef
Tel: 08-523 037 90
E-post

Facebook Twitter Linkedin

Sidan uppdaterad: 21 januari, 2020