Säkerhetsingenjör

Utbildningsperiod

27 september 2021–mars 2023

Yh-poäng

300

Ansökningsperiod

31 maj 2021–7 oktober2021

Studietakt

Heltid

Studieort

Södertälje, Campus Telge

Hösten 2021 startar en ny omgång av utbildningen Säkerhetsingenjör på Campus Telge. Denna utbildning är till för dig som vill jobba med modern säkerhetsteknik och få kompetens att projektleda, planera, ta fram, installera och sälja avancerade säkerhetslösningar

Ansökan har nu öppnat inför hösten 2021!

Tillsammans har flera företag inom säkerhetsbranschen genom ett gemensamt initiativ gett oss möjligheten att erbjuda denna utbildning till Säkerhetsingenjör. Utbildningen förmedlar specialiserade kunskaper om aktuell säkerhetsteknik samt de lagar och normer som reglerar branschen. Du får kunskap om den nya digitala säkerhetstekniken och lär dig integrera den i andra system. Det handlar om att ta fram komplexa tekniska säkerhetslösningar och integrera olika system oavsett om de är mekaniska eller digitala.

Lyssna! Inslag på P4 Södertälje om utbildningen:

Du får kunskap om säkerhetsteknik ur ett helhetsperspektiv och kringliggande faktorer som påverkar förutsättningar och funktionalitet. Du får lära dig om avancerade funktioner hos lås, larm, säkerhetssystem, styrsystem och övervakningssystem. Efter utbildningen kommer du ha den utbildning som krävs för att efter att ha uppnått kraven på arbetslivserfarenhet kunna genomföra en certifiering till ”Behörig ingenjör – inbrottslarm”. Du har även de kunskaper som krävs för provet till ”Behörig ingenjör – CCTV”.

I utbildningen får du även utveckla dig inom kommunikation, kundbemötande och försäljning så att du kan presentera nya produkter och varor och hitta den bästa lösningen för kunden. Du får även färdigheter att självständigt analysera och lösa problem och att samordna och leda andra i detta arbete.

Delar av utbildningen är förlagd ute i arbetslivet genom kurserna Lärande i Arbete. Här får du praktisk erfarenhet av branschen och din framtida yrkesroll.

En ledningsgrupp bestående av engagerade branschrepresentanter har gemensamt tagit fram utbildningens innehåll för att motsvara deras önskemål om vad de ser som nyckelkompetenser i yrkesrollen. De ansvarar också för att utveckla, uppdatera och kvalitetssäkra detta innehåll för att ge dig en unik utbildning som ger mycket eftertraktade kompetenser i branschen. Nedanstående företag står bakom och stöttar utbildningen.

      

   

            

I samarbete med

Axlås Solidlås
BIAB Larm
Stanley Security
Certego
Säkerhetsbranschen
Bravida
Projektengagemang

Kontakt

Porträtt Oscar Tylstedt
Oscar Tylstedt

Utbildningsledare Säkerhetsingenjör, Kyl- och värmepumsptekniker
Tel: 08-523 062 62
E-post

Facebook Twitter Linkedin

Sidan uppdaterad: 6 oktober, 2021