Logistiker

 

Sugen på nya utmaningar? gör som Marten Afram och utbilda dig till Logistiker.

sodertalje-hamnen
Tommy Engström, tf VD Södertälje hamn (tv) och Marten Afrem (th)

Marten Afrem har läst logistikutbildningen på Yrkeshögskola Södertälje och arbetar i dag i Södertälje hamn. Under utbildningen gjorde Marten sin sista praktik i Södertälje hamn och redan efter en månad erbjöds han en projektanställning, som Trafikkoordinator, fram till slutet av september 2016.

– Min roll är att administrera allt som sker mellan kund och leverantör. Ett jobb som är oerhört varierande. Jag arbetar med bokningar och planerar för export och import via sjö, land och järnväg. Det är verkligen ett superkul jobb.

Logistikerutbildningen är en eftergymnasial heltidsutbildning inom yrkeshögskolan på sammanlagt 400 Yh-poäng, det vill säga två år. Schemat är flexibelt för att passa personer med olika livssituationer och kursplanen innehåller två längre perioder med praktik, eller som yrkeshögskolan kallar det LIA, lärande i arbete.

– När jag sökte logistikutbildningen så arbetade jag redan med transportplanering men kände att jag ville vidareutveckla min yrkesroll. Så jag började kolla på logistikutbildningar och hittade då utbildningen i Södertälje. Just att den innehåller två längre praktik-perioder är riktigt bra för att skapa kontakter och i förlängningen även ett jobb, säger Marten Afram.

Yrkeshögskolans utbildningar tas fram i samråd med näringslivet och cirka 90 procent som examinerades från yrkeshögskolan har ett arbete ett år efter examen. Något som Tommy Engström, tf VD i Södertälje hamn, tycker är väldigt bra.

– Det är väldigt bra att logistikutbildningen finns här, att ha närhet till skolan har bara fördelar. En väl fungerande logistik är A och O för Södertälje hamn, det är därför väldigt viktigt med kompetent personal.

Sök utbildningen
Utbildningen börjar hösten 2016 och det är möjligt att göra en sen anmälan t.om 30 juni
Ansök här (länk).

För mer information om yrkeshögskolans utbildningar se här (länk till hemsidan)
www.campustelge.se